15 d’octubre 2009

El nom de les vacances

El dia 7 d'octubre va tenir lloc una reunió històrica del Consell Escolar de Catalunya. Va decidir demanar el canvi de nom de les vacances de Nadal per "Vacances d'hivern" i el de les vacances de Setmana Santa per "Vacances de primavera". Heus ací el nivell cultural d'aquesta institució mantinguda amb els diners de tots.
Aquesta, segons sembla, és una de les grans preocupacions dels ciutadans que paguen els seus impostos per sufragar una adequada atenció educativa. I no se n'ha sentit a dir gaire res.
Ja està bé, no? I llavors diran que els principis que regeixen la gestió educativa no són de caire ideològic, més aviat "anti" que res més.
Qui ha atorgat a aquesta gent el dret de decidir com s'anomena allò que ja té un nom? Com els anomena la gent aquests períodes de temps? Tant de mal fa sentir la paraula "Nadal" o l'expressió "Setmana Santa"? Sembla allò que li passa al Satanàs dels Pastorets d'en Folch i Torras.
De fet, hi ha qui diu que no creu en els dimonis, però se'ls inventa. Més ben dit, si "diable", en sentit literal, vol dir "aquell qui distreu" de l'orientació deguda, ¿no serà que el diable s'ha instal·lat en l'òrgan públic que ha de ser garant de la idoneïtat educativa de casa nostra?