09 d’agost 2017

L'Evangeli fa política!

Atesa l'actualitat, no costa gens d'entendre que la paraula "foraster" de la pancarta que aquests dies està penjada a a façana de la parròquia de la Puríssima Concepció, de Sabadell, ve a ser sinònima d'"immigrant". Així, doncs, la frase evangèlica que s'hi llegeix pot entendre's com "Era immigrant i em vau acollir".
Pot ser que a algú se li acudeixi retreure als responsables parroquials que estan usant l'Evangeli per fer política. Aquest algú s'equivocaria de mig a mig, perquè és el mateix Evangeli que fa dos mil anys que fa política i no les persones que han penjat la pancarta. Aquestes, simplement, en divulguen el missatge, tot ell polític, atès que el missatge de Jesús sempre incideix en la realitat humana i les relacions que la configuren.
Una altra cosa seria que es pretengués fer dir a l'Evangeli quelcom que servís de propaganda de determinades formacions polítiques, avalant-les en les seves pugnes partidistes. Ara bé, benvingudes siguin les coincidències de plantejaments que qui puguin haver.