13 de gener 2016

Se'ls estronca la mamella

Cada dia que passa, se m'aferma la convicció que els mesos que vénen seran distrets. Per una banda, a Madrid, ja reaccionen, fins i tot, abans que es produeixi qualsevol esdeveniment. De l'altra, els seus ministre i delegada, a la presa de possessió de Puigdemont, fan el ridícul, més i tot que la representació militar, que també hi era present i que va demostrar més educació que ells dos (tot i que algú, avui, ha fet notar que el militar estava molt pendent dels gestos o insinuacions del ministre).
Si, a tot això, hi afegim l'excusa de no tenir traductors per impedir que els nous senadors fessin servir el català en constituir-se el Senat i tantes i tantes coses que van succeint cada vegada més sovint, és fàcil deduir que el devenir immediat serà costerut, trist, distret i, per què no?, també interessant.
Crida l'atenció, però, que mai no aportin arguments que avalin el seu comportament. Deu ser que no en poden explicitar perquè se'ls veuria el llautó. I aquest llautó no deu pas ser cap altre que la por que la mamella se'ls estronqui.