25 d’agost 2012

Forcades aporta raons bíbliques per la sobirania catalana

La monja Teresa Forcades ha aportat, textos del Nou i de l'Antic Testament, així com algun pensament de sant Tomàs d'Aquino, com a avals de la lluita sobiranista catalana. Aquest posicionament l'ha fet en el parlament que ha adreçat als integrants de la Marxa per la Independència, congregats aquest migdia a Montserrat.
Forcades ha partit del relat de la torre de Babel per dir que la diversitat humana havia estat establerta amb la finalitat que la humanitat busqui la unitat en la seva diversitat. Aquesta idea, segons ella, ve reafirmada en el Nou Testament, quan diu que la gent que escoltava els apòstols impulsats per l'Esperit Sant els sentia proclamar cadascú en la seva pròpia llengua les grandeses de Déu. A aquests peus bíblics, Forcades hi ha afegit que tot això ho va subratllar sant Tomàs d'Aquino quan explicava que la unitat només es pot obtenir a partir de la diversitat i no pas de la uniformitat.
Són d'agrair plantejaments com aquests, fets des de la perspectiva cristiana, amb el rigor, la coherència i la valentia d'una dona com la Teresa Forcades, que ja ha demostrat moltes vegades que no es mossega la llengua per dir allò que creu.
Segur que les seves paraules, han ajudat a pensar, no sols al seu públic incondicional, sinó també a tantes persones no pas creients, que eren a la plaça del monestir, aquest migdia de dissabte.