16 de juny 2010

Depèn de com es miri

El tribunal d'Estrasburg (http://www.periodistadigital.com/religion/educacion/2010/06/15/estrasburgo-discriminacion-alternativa-clase-religion-iglesia-tribunal.shtml) ha donat la raó al demandant polonès que exigia que al qualdern de notes del seu fill hi figurés la nota corresponent a la matèria d'alternativa a la Religió, per evitar la discriminació que significava el fet d'haver-hi la casella en blanc.
Ben mirat el problema polonès, ací, seria ben bé al revés, només que, ací, les 'víctimes' acostumen a callar per evitar un ridícul semblant al que patia l'alumne polonès demandant. En bona part, ací, el silenci de les víctimes segurament estaria relacionat amb la por d'esverar el galliner i quedar en evidència. A part que això, probablement, es convertiria de seguida en una guerra de religió més gran que la de la burka, on els principals agitadors perseguirien uns objectius polítics molt allunyats de la defensa del dret a no patir discriminacions. Ben mirat, tots aquests agitadors, mentre no canviïn d'actitud, més val que callin.
De totes maneres, seria bo que el tribunal d'Estrasburg també es pronunciés envers la mateixa situació en la seva versió catalana; o sigui, en la defensa de la no discriminació dels qui opten per la Religió a l'escola.